Mumma med fiskgryta
Idag stod det fiskgryta på schemat. Jag måste säga att jag var lite skeptisk till en början med tanke på vad det var i den (ni ska få se snart), men attans va gott det var! Hur kommer man på sådana här recept egentligen?
Här kommer det i alla fall, för två personer (men det räcker till tre om man inte är riktigt glupsk, alternativt vrålhungrig):
300 g fiskfilé(er)
2 dl purjolök
1 tsk smör
0,5 tsk curry
0,5 tsk salt
2 st tomater
1 st ägg, hårdkokt
0,5 dl dill
- Skär fiskblocket eller filéerna i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
- Smält smöret i en serveringsgryta. Tillsätt curryn och purjolöken och fräs några minuter under omröring. Lägg fisken ovanpå, salta och sjud under lock 5-10 minuter.
- Hacka tomaterna, sedan ägget och sist den finklippta dillen i grytan.
Jag råkade läsa fel på purjolöken och hade i betydligt mer, kanske var det därför det blev så mycket mat. Sedan hade jag vanlig dillkrydda istället för färsk. Har man det behöver man inte så mycket som en halv dl, bara så att ni vet ;)
Kalaset är hämtat från tasteline.com, en mycket bra sida när det gäller mat.
4 kommentarer:
Det var förjävla gott faktiskt. Över förväntan!
Verkligen!
Man kommer på sådana här saker genom att tänka "hmm... Jag har fiskfilé, potatis och dill hemma... Fisk och ägg brukar man väl ha på macka? Så jag tar ett ägg i också, det kan ju bli bra. Sen så ska vi se... Vilka kryddor har jag? Curry? Tja, det brukar ju funka till allt. Nu är det mycket gult och grönt i, det fattas lite rött så vi slänger väl i ett par tomater också" och vips, ett nytt recept. Gör du aldrig så? Det var så jag upptäckte min kebabgryta med ris, vitlöks-créme fraiche, lök, mango chutney och en liten, liten skvätt thai chili. Rekomenderas om du har något bra, kryddigt vegoalternativ till kebabkött. =)
Va bra att vi redde ut det där, nu blev min dag genast mycket bättre :)
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida